căutare personalizată
Iti dau reducere 1% la PC Garage

marți, 8 septembrie 2009

Alienware lansează „atotputernicul” M17x, un nou standard de gaming portabil


M17x este jucăria la care visează toţi pasionaţii de gaming. Se poate spune că un sistem extrem de performant şi portabil este ca un supercar, în versiunea lui decapotabilă. Alienware şi-a anunţat în stilul propriu misterios noul model şi lansarea sa a avut loc cu câteva zile înainte datei stabilite. Dezamăgirea este dată de lipsa procesoarelor Intel Core i7 din configuraţie, însă toate jocurile actuale sunt încă dominate cu un Core 2 Extreme quad-core.

Ceea ce sperie cu adevărat ultimele titluri este configuraţia SLI cu două Nvidia GeForce GTX 280M pe care o poate adăposti carcasa lui M17x . Pentru cei care nu știu deja, plăcile sunt unele din cele mai puternice la ora actuală pe segmentul mobile. Ca o surpriză, în configuraţia monstrului de la Alienware se găseşte şi chipset-ul video integrat Nvidia GeForce 9400M. Atunci când utilizatorii vor să economisească resursele de putere ale calculatorului, plăcile video high end pot fi dezactivate.

Nu prea există aplicații care să ceară 8 GB de memorie DDR3, supratactată la 1333 MHz, însă laptopul de la Alienware nu se jenează să-i ofere. În sistem poate fi inclusă o configuraţie RAID de harddisk-uri cu platane cu capacitate totală de 1 TB sau de 512 GB dacă se apelează la SSD. Ecranul de 17” are o rezoluţie de 1920x1200 şi producătorul primeşte aplauze din partea noastră pentru că nu s-a grăbit să treacă la formatul 16:9. Dimensiunile fizice sunt impresionante: 40,6x32x5,3 cm şi 5,3 kg, iar carcasa este din aluminiu. De asemenea, tastele şi perimetrul touchpad-ului sunt iluminate, culoarea LED-urilor fiind personalizabilă.

Pentru cei care cred că Alienware M17x este aproape inaccesibil utilizatorului de rând menţionăm preţul de pornire: 1.800 $ cu o singură placă video GeForce GTX 280M. Cum Dell deţine Alienware, s-au grăbit să-i conecteze un model de preproducţie al ecranulului lor panoramic pe care l-au prezentat la CES în 2008.

Cel mai mare magazin de comert online din Romania, eMAG, a incheiat un contract in exclusivitate cu Dell pentru a aduce in Romania laptopurile Alienware, asteptarile de vanzari ridicandu-se la 100 de bucati pana la finalul acestui an, potrivit lui Radu Apostolescu, directorul de marketing al companiei.

Deocamdata, in oferta eMAG sunt disponibile numai doua configuratii ale noii platforme Alienware M17x, pretul de vanzare fiind de १००० leie lei pentru versiunea cu procesor Intel Core 2 Duo, respectiv 14.000 de lei pentru versiunea cu procesor Intel Core 2 Quad. De asemenea, sunt disponibile aplicatii software dezvoltate special pentru aceste platforme, cum ar fi, spre exemplu, recunoasterea biometrica a posesorului prin intermediul camerei video incorporate.

"Intr-un orizont de timp de cateva luni, vom incerca sa aducem pe piata locala mai multe produse din portofoliul Alienware si sa oferim clientilor posibilitatea sa-si configureze propriile modele de computere", spune Radu Apostolescu.

Laptopurile producatorului american detinut in proportie majoritara de Dell se adreseaza in special pasionatilor de jocuri vtdeo, avand configuratii foarte performante, ceea ce explica si faptul ca Alienware produce stocuri foarte limitate din fiecare model al gamei si in general personalizate pentru fiecare client.

www.emag.ro

Sursa http://www.go4it.ro
http://www.businessmagazin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu