căutare personalizată
Iti dau reducere 1% la PC Garage

miercuri, 16 septembrie 2009

Cum pot incarca cartela Orange gratis?


O noua dezbatere pe Internetul din Romania a luat amploare in aceste zile, in cepand din perioada Sarabatorilor de iarna. Se zvoneste ca exista "generatoare de cod" precum si coduri secrete prin care se poate reincarca cartela Orange.

Cautari precum: "cod reincarcare gratuit orange, coduri de reincarcare orange, incerc codul de reincarcare orange, cum pot incarca cartela orange gratis, gratis coduri reincarcare orange gratis" sunt cele care au facut trafic pe siteurile si forumurile care care publica subiecte din sfera telefoniei mobile.


Deci, cum putem sa reincarcam gratuit cartela Orange?

Raspunsul este foarte simplu: doar daca ne plateste cineva reincarcarea! Coduri de reincarcare gratuite nu exista!
Reincarca cartela Orange online:
www.orange.ro

De fapt, aceste zvonuri sunt se pare generate de reminiscente ale unor buguri de la inceputurile telefoniei mobile, pe vremea primei cartele prepay: cartela "ALO" a serviciului Dialog. Pe atunci, se pare, prin incercarea succesiva a mai multor coduri la intamplare, exista sansa de a nimeri un cod valabil. Acest lucru in schimb se intampla in detrimentul unui alt client care cumpara cartela de rencarcare dar dezactivata.

Acest fenomen "mediatic", de reincarcare frauduloasa a creditului cartelei Orange a fost catalizat si readus in atentia amatorilor de chilipiruri si de incercarile (de multe ori reusite) a unor escroci care trimit SMS-uri care promit castiguri fabuloase si neasteptate. Daca sunati la numerele care va spun ca ati castigat un premiu de 5000€ la un mare magazin, vi se va comunica ca puteti intra in posesia acestui premiu daca ii comunicati escrocului un cod de reincarcare Orange de 20€.

Concluzii finale: Incercarile de frauda pot fi identificate dupa urmatoarele indicii:

* îti sunt solicitate informatii confidentiale
* se impune trimiterea unui rãspuns urgent
* în mesajele e-mail sunt incluse adrese web, similare celor detinute de diverse organizatii legale, dar având denumirile usor modificate
* ţi se solicită să tastezi pe telefon diverse coduri pentru a confirma că eşti de acord să primeşti un premiu

Orange nu solicitã clientilor sãi prin e-mail, mesaje scrise, scrisori, apeluri telefonice sau prin oricare alte modalitãti informatii referitoare la conturi bancare, parole personale sau coduri de reîncãrcare.
Aceste informatii sunt strict confidentiale si nu trebuie comunicate.
În caz contrar îti asumi intreaga responsabilitate.

Dacã identifici o tentativã de fraudã, poti anunta cat de rapid posibil pentru a fi luate masurile legale care se impun la:

e-mail: abuse@orange.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la Serviciul Clienti Orange prin apel la 411 (gratuit de pe abonamentul tãu Orange) /444 (gratuit de pe telefonul tãu cu cartela Orange PrePay).

Mare atentie! Daca incercati reincarcarea nereusita, de trei ori, cartela sim Orange se va bloca si va trebui sa dovediti ca nu a fost o tentativa de frauda, sunand operatorul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu