căutare personalizată

marți, 22 decembrie 2009

Functii ascunse ale telefonului mobil

Functii ascunse ale telefonului mobil

Cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le stim despre telefoanele mobile:

1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume.Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate.
Incearca!

2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile.
Functioneaza si cu usa portbagajului.
Incearca!

3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%.
Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data…

4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.
Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria.
Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.

Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica.
Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.

Mai jos va voi prezenta o lista cu coduri pe firme de telefoane.

IMPORTANT: Nu toate codurile au fost testate de mine asa ca… atentie cand le introduceti – nu sunt raspunzator de vreun prejudiciu adus telefonului d-voastra.
ATENTIE: De preferat ca acele coduri care nu stiti sigur ce fac sa nu le folositi – puteti sa stricati telefonul.


Nokia
LG
Sony-Ericsson
I-phone
Benq-Siemens
Sharp
Motorola
Samsung
Coduri standard in retelele GSM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu