căutare personalizată
Iti dau reducere 1% la PC Garage

marți, 8 iunie 2010

iPhone4, cel mai asteptat gadget al momentului, lansat oficial de Apple

iPhone 4 a fost lansat oficial aseara, in cadrul conferintei Apple Worldwide Developers, pe care toti fanii au asteptat-o cu sufletul la gura.

Mult asteptatul gadget vine cu cateva noutati absolute, printre care ecran de inalta rezolutie- Apple Retina Display- inregistrare high definition si apeluri video.

Steve Jobs, directorul executiv al Apple a prezentat doua versiuni ale terminalului, una cu o memorie de 16 GB si alta cu o memorie interna de 32GB. 

iPhone 4 are un ecran tactil de 3,5 inchi si display mult imbunatatit, cu o rezolutie de doua ori mai mare decat versiunile anterioare, de 960 x 640  pixeli. Tehnologia care a ajutat la dublarea rezolutiei se numeste Apple Retina Display, dupa cum a precizat Steve Jobs. Apple a folosit in crearea displayului aceeasi tehnologie ca si la iPad.

Desi camera foto are tot 5 megapixeli, senzorul sau este mai mare, ceea ce inseamna o sensibilitate crescuta la lumina si poze mai clare la lumina difuza. Terminalul are si o camera frontala cu rezolutie VGA normala si care poate fi folosita la video-conferinte.

iPhone 4 ruleaza pe cel mai nou sistem de operare pentru telefoane mobile al Apple,  iPhoneOS 4. Noutatea absoluta a sistemului este functia de multitasking, implementata in asa fel incat sa nu consume prea multe resurse si nici bateria telefonului.

Sa nu uitam insa de convorbirile video. iPhone 4 este practic primul telefon Apple care ofera aceasta functie sau FaceTime, asa cum a numit-o co-fondatorul Apple. FaceTime ruleaza prin Wi-Fi si nu prin 3G/HSPA.

Totodata, noul iPhone vine "la pachet" cu aplicatia de editate video iMovie. Prin intermediul iMovie, utilizatorii vor putea taia, lipi, modifica orice clip video high definition, cu rezolutii de peste 720 de pixeli.  

De asemenea, terminalul are un procesor Apple A4, asemanator cu cel folosit pe iPad. 

iPhone 4 va fi disponibil pe piata incepand cu 24 iunie, pentru inceput in SUA, Franta, Marea Britanie, Germania si Japonia, iar din iuli in alte 18 tari. Preturile sunt cuprinse intre 199 de dolari, pentru terminalele cu memorie interna de 16 GB si 299 de dolari pentru cel cu memorie de 32 GB. 
.
 

      Ca o „picanterie" de final - după ce aspectul şi o parte din noile opţiuni ale lui xx 4 au fost dezvăluite de Gizmodo.com la sfârşitul lui aprilie, chinezii s-au grăbit să scoată pe piaţă o clonă - un telefon cu un aspect aproape identic. Terminalul 3G are şi el două camere foto, un sistem de operare asemănător dar oferă în plus dual SIM.



Cele mai bune preturi in domeniul IT le gasiti dar la Emag.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu