căutare personalizată
Iti dau reducere 1% la PC Garage

marți, 21 aprilie 2009

Twitter - Ce este si cum se foloseste?


Pentru cei ce deja cunosc aplicatia poate ca intrebarea li se va parea banala. In cele ce urmeaza incercam sa dam o explicatie pentru acest fenomen. Ce face si de ce a devenit asa de popular sunt cateva dintre intrebarile pe care si pune initial orice utilizator care se loveste de Twitter. Acest articol va incerca sa raspunda acestor intrebari. Twitter inseamna a ciripi, ciripire. In esenta Twitter este un mijloc de comunicare, de tinere a legaturii cu prietenii sau cu persoane pe care nici nu le cunosti, dar esti interesat de ceea ce spun. Twitter este asemenator cu o fereastra de Yahoo Messenger sau de orice alt client de IM. Acolo scrii un mesaj si dai Enter pentru a-l trimite. La fel si in Twitter, cu cateva amendamente: mesajul nu poate depasi 140 de caractere si este vazut de catre toti cei care te urmaresc, nu doar de o anumita persoana. Pentru a realiza o conexiune cu cineva trebuie, in primul, rand sa gasesti persoana respectiva pe Twitter, folosind functia de cautare. Apoi, apesi butonul Follow de sub poza acestuia. Din acel moment, vei fi la curent cu tot ceea ce scrie pe Twitter respectivul.

Pe langa toate acestea ai la dispozitie si alte modalitati de a-ti contacta favoritii. Poti da reply, pentru a raspunde la un mesaj. Poti da retweet - forward la e-mail- pentru a trimite mai departe mesajul cuiva. Poti, de asemenea, trimite un mesaj direct pentru a fi citit doar de catre destinatar.

Pentru a folosi Twitter poti opta fie pentru site-ul oficial, fie pentru un asa-numit client. Dintre clienti, cel mai folosit este TweetDeck. Un alt client destul de popular este si Twirl.

Twitter este un instrument de marketing pe care il folosesc fie pentru a-si comunica activitatile, fie pentru a promova anumite servicii ori site-uri.

Acesta poate fi vazut si ca un simplu mijloc de comunicare sau o sursa alternativa de informare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu