căutare personalizată
Iti dau reducere 1% la PC Garage

vineri, 27 martie 2009

Încă un netbook: NEC LaVie Light


Se pare că viaţa producătorilor de netbook-uri nu va fi chiar atât de uşoară. După evenimente recente precum intrarea Dell pe piaţa netbook-urilor cu Inspiron Mini 9, lansarea MSI Wind sau lansarea Amilo Mini UI 3520, se pare că lupta se înteţeşte prin noul competitor: NEC LaVie Light.
Acesta are ecran LCD de 8,9 inch care reduce reflexia luminii solare sau cea a unei alte surse de lumină externe, este dotat cu un procesor Intel Atom N270, capacitatea maximă a hard disk-ului este de 160 GB, memorie RAM de 1GB, iar ca sistem de operare Microsoft Windows XP Home Edition SP3. Dimensiunile 250mm x 176,5mm x 31,5mm şi greutatea de 1,17 kg îl recomandă pentru utilizare în deplasări. Pentru conectare la Internet, laptopul are incorporat un dispozitiv wireless, iar pentru video chat este dotat cu o cameră web de 1,31 megapixeli.

Producătorii au avut în vedere şi faptul că în călătorie se mai utilizează şi MP3 playere şi acestea rămân adesea fără baterii. LaVie Light are un port USB care permite alimentarea unui astfel de dispozitiv chiar dacă laptopul nu este pornit. În faţa tastaturii se află un „NX Pad” cu funcţiune „gesture function”. Prin intermediul acesteia, fereastra unei aplicaţii poate fi mărită sau micşorată prin îndepărtarea sau apropierea simultană a două degete pe suprafaţa pad-ului. „Mobile Optimizer” are rolul de a elimina neplăcerile care pot apărea atunci când laptopul este utilizat în locaţii diferite şi ar încerca să se lege la reţeaua de Internet folosind setările precedentei conexiuni.

LaVie Light este rezistent la şocuri şi suportă o presiune de până la 150 kgf. În eventualitatea apariţiei unor defecte, compania asigură o linie de telefon directă 24/7 pentru asistenţă. Laptopul este deja disponibil pe piaţa japoneză sub numele pe care deja l-am anunţat, iar de la mijlocul lunii noiembrie, compania plănuieşte punerea în vânzare a unor modele echivalente "NEC VERSA N1100" in 8 ţări din Asia-Pacific.

Sursa: NEC

Autor: Cezar-Gorun Nesvadba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu