căutare personalizată
Iti dau reducere 1% la PC Garage

joi, 25 iunie 2009

Microsoft scade pretul Windows 7 sub cel al Vista, ca urmare a crizei economice

Microsoft a anuntat, joi, ca va comercializa noul sistem de operare Windows 7 pentru utilizatori individuali la un pret de 119,99 dolari, cu 8% mai mic decat cel al Vista, de 129,99 dolari, intrucat criza economica afecteaza cheltuielile in domeniul tehnologic, scrie Mediafax.

Cel mai mare producator de software din lume a precizat ca noul sistem de operare va fi disponibil, pentru utilizatorii unui program Windows, la un pret de 49,99 de dolari in Statele Unite, incepand de vineri si pana la 11 iulie. Dupa incheierea perioadei promotionale, pretul pentru versiunea Home Premium a Windows 7 va reveni la 119,99 dolari.

Pretul de lansare al Vista a fost de 159,99 de dolari la inceputul anului 2007.

Versiunea Profesionala a Windows 7 va avea un pret de 99,99 dolari pana la 11 iulie, respectiv 199,99 dolari ulterior. Pretul Vista pentru companii este, in prezent, apropiat de 200 de dolari.

Versiunile pentru Europa nu vor include programul Internet Explorer 8, dupa ce Comisia Europeana a acuzat grupul american de restrictionarea competitiei prin includerea in sistemele Windows a unui browser web.

Pretul iPhone 3GS de 16 Gb, de trei ori si jumatate mai mare decat costul de productie


Producerea modelului iPhone 3GS de 16 Gb costa compania Apple 172,46 dolari pentru materiale si 6,50 de dolari costuri de prelucrare, iar un pret de vanzare de circa 600 de dolari, de 3,5 ori mai mare, ridica profitul Apple per telefon vandut la aproximativ 420 de dolari, potrivit companiei iSuppli, citata de TGDaily.
Apple a vandut peste un milion de iPhone 3GS in primele trei zile de la lansare, ceea ce ar duce la o estimare a profitului companiei, numai din aceste vanzari, de 420 milioane de dolari.

In Marea Britanie, operatorul O2 vinde modelul iPhone 3GS de 16 Gb, la liber, cu pana la 719,85 de dolari, iar pretul mediu de vanzare al iPhone 3GS in SUA este de 600 de dolari.

iSuppli estimeaza ca cea mai scumpa componenta a telefonului este memoria Toshiba de 16 Gb, care costa 24 de dolari, iar cea mai ieftina este codecul audio Cirrus Logic la 1,15 dolari.

Sursa : www.dailybusiness.ro
Vezi stirea completa...

miercuri, 24 iunie 2009

Google Ţigănesc


Cum ar arăta google dacă l-ar face ţigani (rromi)

marți, 23 iunie 2009

Intel va furniza procesoare pentru Nokia

WASHINGTON / 16:21, 23.06.2009

Grupul american Intel, cel mai mare producător de chipuri la nivel mondial, va furniza procesoare pentru producătorul de telefoane mobile Nokia, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Bloomberg.

Decizia urmează să fie anunţată marţi de către vicepreşedintele Intel, Anand Chandrasekher.

Intel, care controlează peste 80% din piaţa mondială a microprocesoarelor penrtu PC-uri, încearcă de peste un deceniu să intre pe segmentul chipurilor pentru telefoane mobile. Vicepreşedintele grupului conduce o divizie care se ocupă de promovarea chipului Atom, de dimensiuni reduse, special creat pentru dispozitive mobile care se conectează la internet şi e-mail.

Grupul finlandez Nokia deţine în România o fabrică în judeţul Cluj, care şi-a început activitatea în luna februarie a anului trecut, după o investiţie de 60 de milioane de euro. În această unitate de producţie lucrează 1.800 de salariaţi.

Sursa Mediafax

Sa ne amuzam..Programul Nevasta 1.0 si Virusul Soacra 1.0

Rascolind netul am gasit urmatorul citat care m-a făcut să râd

Programul Nevasta 1.0 si Virusul Soacra 1.0


Clientul intreaba

Acum un an am schimbat versiunea Logodnica 7.0 cu Nevasta 1.0 si am observat ca programul a lansat o obtiune suplimentara Bebelus 1.0 care ocupa mult spatiu pe hard. In instructiuni nu era nimic mentionat.

Pe de alta parte, Nevasta 1.0 se autoinstaleaza in toate celelalte programele si se lanseaza automat cand deschid alta aplicatie, impiedicandu-i executia. Aplicatii ca Bere-intre-prieteni 10.3, Duminica-la-fotbal 5.0 nu mai functioneaza.

Uneori apare un virus – Soacra 1.0, care blocheaza sistemul sau face ca Nevasata 1.0 sa se comporte total haotic. Nu reusesc sa dezactivez acest program si devine insuportabil mai ales cand incerc sa lansez aplicatia Duminica-de-dragoste 3.0.

Se pare ca si alte fisiere sunt virusate. De ex: C:/sec_sambata_dimineata.exe nu mai functioneaza deloc. Am vrut sa revin la programul anterior Logodnica 7.0, dar procesul de dezinstalare al programului actual, Nevasta 1.0 mi se pare complicat iar riscurile ptr sistem sunt mari mai ales ptr Bebelus 1.0 care chiar imi place.


Ma puteti ajuta?

Un utilizator disperat.

Raspuns
Draga client,


Nemultumirea Dvs. este frecventa printre utilizatori, dar ea se datoreaza unei greseli primare de conceptie:

Multi utilizatori trec de la orice vresiune Logodnica X.0 la Nevasta 1.0 cu speranta falsa ca Nevasta 1.0 nu e decat un program de divertisment si utilitati.
Dar este vorba de mult mai mult: Nevasta 1.0 este un Operating System complet creat sa controleze toate aplicatiile Dvs. E aproape imposibil sa dezinstalati Nevasta 1.0 si sa reveniti la Logodnica X.0, intrucat exista sisteme virusate care fac ca si aceasta sa se comporte precum Nevasta 1.0, deci nu aveti nimic de castigat.


Aceiasi problema si cu Soacra X.0. Acesta este un program mai vechi din care deriva Nevasta 1.0 si comporta multe probleme de compatibilitate.
Cu putin noroc, sfarseste prin a fi victima unui virus si dispare in cativa ani.

Unii utilizatori au incercat sa formateze tot modulul si sa instaleze programul Iubita+Nevasta 2.0, dar asta le-a creat si mai mari probleme ( a se citi notita de prevenire "Pensie alimentara" si "Custodia copiilor").
Daca instalati Iubita 8.0 nu incercati sa treceti la Nevasta 2.0 ptr ca problemele vor fi chiar mai mari decat cele cu Nevasta 1.0.


Chiar daca exista si versiuni Nevasta 3.0 si Nevasta 4.0, acestea sunt rezervate specialistilor si avand un pret ridicat, nu le recomandam.


Daca sistemul cade, va recomandam Celibat 1.0, dar ideal este sa pastrati Nevasta 1.0 si sa invatati programul cat mai bine posibil, intrucat e foarte sensibil la anumitele comenzi si reactioneaza rau la erori de instalare. Asadar, orice eroare aparuta va fi considerata ca provenind din partea Dvs. si trebuie sa v-o asumati. Va sfatuim sa activati aplicatiile C:/Scuze/Scuze.exe.


Evitati utilizarea tastelor ESC si SUPPR care necesita ulterior C:/Scuze/flori.exe. Pentru o mai buna utilizare, va sfatuim sa cumparati si pack-ul Bijuterii 3.0, Vacanta 5.1. Obtiunile Da_draga_mea 2.7 si Ai_dreptate_iubire 4.5 sunt indispensabile. Nu instalati sub nici o forma Secretara_blonda_in_fusta_mini 2.0, O_prietena 3.1.


Aceste programe sunt incompatibile cu Nevasta 1.0 si pot distruge sistemul. Functia C:/Sec_sambata_dimineata.exe se va activa doar cu C:/Colier_cu_diamante.exe.

miercuri, 17 iunie 2009

Sony Ericsson anunta doua modele noi: Aino si Yari si confirma Idou sub alt nume - Satio:

Cei de la Sony Ericsson, desi in cadere libera pe piata internationala, isi dau seama ca au pierdut lupta pe modele low si middle end si anunta pentru finalul trimestrului al treilea al acestui an, doua noi modele: Aino si Yari, si confirma Idou, telefonul concept prezentat la MWC 2009, Barcelona, dar sub un alt nume: Satio.Toate cele trei noi modele sunt modele de varf cu caracteristici de top: Satio are o camera de 12 Mpx, Yari este un telefon pentru gameri, in stil Nintendo Wii iar Aino poate fi identificat chiar cu un PSP Phone...
Lansarea acestor noi modele este preconizata undeva la inceputul ultimului trimestru al acestui an la preturi cuprinse intre 370 si 400 de Euro fara TVA..

Sony Ericsson Satio ( cunoscut si sub numele de Idou ):


Satio este un smartphone high end, care face parte din seria Entertainment Unlimited si suporta conectivitate GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900, dar si UMTS/HSPA 900/2100 MHz. 
Terminalul vine cu un display TFT touchscreen de 3.5 inchi, suportand o rezolutie de 360 x 640 pixeli si o ratie a aspectului de 16:9.
Noul terminal vine cu un slot pentru carduri de tip microSD si cu un card de 8 GB drept bonus. 
Cel mai important atuu al lui Satio este camera sa de 12.1 megapixeli, dotata cu blitz Xenon si focus touch intuitiv.
Telefonul va fi disponibil incepand cu luna Octombrie a acestui an, in 3 variante de culoare (negru, argintiu si bordeaux).
Se pare ca Satio va avea ca sistem de operare a V-a versiune de Symbian S60, si nu a VI-a, asa cum si-ar fi dorit si de la Sony Ericsson, deoarece aceasta nu putea fi gata in timp util pentru lansarea telefonului.

Din comentariile facute de presa straina de specialitate, am extras cele mai mari neajunsuri ale noului Sony Ericsson Satio :
- ecranul touchscreen nu este suficient de sensibil la atingere si necesita o apasare mai ferma pentru a actiona butoanele. 
- tastatura virtuala QWRTY care se activeaza in modul landscape pare a avea butoanele suficient de mari pentru o actionare usora, insa ar avea nevoie si de feedback haptic pentru a o face mai precisa.
- telefonul are si functie de recunoastere a scrisului de mana, dar nu va veni echipat cu un stilus, ci doar cu un snur cu o "pana de chitara" la capat, ca cea de la Nokia 5800 express Music.

Satio va avea interfata dedicata "bubbles" pentru Facebook, precum si o aplicatie care va face accesarea contului de Picasa online, mult mai usoara. In rest, o buna parte din functiile sale pot fi deja vazute la modelul XPERIA. 

Tot pentru al treilea trimestru al acestui an, Sony Ericcsson a mai anuntat lansarea a doua noi modele: Aino si Yari.

 Sony Ericsson Aino:

Aino vine cu o camera de 8 megapixeli si se va putea conecta prin intermediul unui suport de incarcare la consola Playstation 3. Va avea doua functii speciale, Remote Play, pentru a accesa si controla informatii multimedia de pe Playstation3 si Media Go pentru o sincronizare mai usoara cu PC-ul prin intermediul WiFi. Sony Ericsson Aino combina doua dimensiuni fundamentale ale divertismentului: relaxarea prin muzica si accesul la fotografii si filme. Cu ajutorul Media Go, SE Aino poate transfera datele prin Wi-Fi de pe calculator pe telefon, fara a mai apela la cabluri sau la carduri de date.

Telefonul are ecran tactil de 3 inchi, tastatura alfanumerica de tip slide, 3G, WiFi, accelerometru, A-GPS si motion gameing. Avem de-a face cu un telefon multimedia dotat cu display touch, al carui design este impresionant si ii duce pe multi cu gandul la un posibil PSP Phone. 
Sony Ericsson Aino vine cu un display TFT touch de 3 inchi, cu rezolutie de 240 x 432 pixeli, memorie interna de 55 MB, slot pentru carduri microSD si camera de 8.1 megapixeli, cu autofocus si blitz.
Handsetul va sosi la pachet cu un card microSD Sandisk de 8 GB si va complet compatibil cu PlayStation 3. 
Telefonul va sosi pe piata in luna octombrie, in variante de culoare negru obsidian si alb luminos. 

Sony Ericsson Yari:

Yari este descris ca un telefon pentru jocuri. Este un slide cu aproape aceleasi functii ca si Aino, un ecran mai ceva mai mic, 2.4 inchi, si fara functie tactila, camera de 5 megapixeli, fara WiFi si cu un card inclus micro SD de 1Giga. Telefonul va avea foarte multe jocuri preinstalate, in marea lor majoritate bazate pe controlul gestual de la distanţă (a nu se confunda cu accelerometrul) functia adusa in premiera in lumea terminalelor GSM prin acest nou model al celor de la Sony Ericsson. 

Astfel, noul Sony Ericsson Yari aduce în premieră pe piaţa telefoanelor mobile Experienţa de gaming, care va fi una cum nu ai mai întâlnit până acum decât pe consolele Nintendo Wii. Spre deosebire de aceasta, Yari nu vine însoţit de accesorii (telecomandă, volan, trambulină etc.) cu ajutorul cărora să recepţioneze şi să interpreteze mişcările tale ci le recunoaşte pur şi simplu prin intermediul unui senzor.

Partea de divertisment este chiar mai complexă decât atât: Sony Ericsson Yari dispune de funcţia “Music Call” ce îţi dă posibilitatea de a trimite melodii către persoanele cu care te afli într-o conversaţie. De asemenea, Yari poate trimite prin SMS informaţii despre locul în care te afli. Nu în ultimul rând, menţionăm şi facilitatea “Gaming Carousel” de acces direct la jocurile aflate pe calculator. Jocurile de pe Yari vor fi bazate pe control prin gestica, exact ca in cazul lui Nintendo Wii, furnizand ore intregi de divertisment mobil.

“Noul Yari este primul telefon cu opţiunea de control total al jocului prin gesturi lansat în afara pieţei japoneze. Cu ajutorul acestei tehnologii, pasionaţii de jocuri vor putea să aibă acces la o paletă largă de mişcări fără ca tastatura telefonului să reprezinte o piedică. Pentru cei care au aşteptări complete de la un telefon mobil, noul Yari are o gamă variată de opţiuni, precum camera foto de 5 MP sau player-ul muzical performant”, a declarat Catherine Cherrz, Market Business Manager Sony Ericsson.

Sony Ericsson Yari este un telefon pentru gameri, care incorporeaza un display TFT de 2.4 inchi, cu rezolutie de 240 x 320 pixeli, taste dedicate pentru jocuri si difuzoare stereo. In partea din spate a handsetului descoperim o camera de 5 megapixeli cu autofocus si blitz, iar terminalul include pe lista de specificatii si GPS si suport pentru serviciile PlayNow.

Noul Sony Ericsson Yari va fi lansat in luna septembrie a acestui an in 2 variante de culoare: negru acromatic si alb.

Sursa GSM.ro

GeForce GTX 295 trece pe 1 PCB


GeForce GTX 295, varful de gama de la nVidia si cea mai rapida placa video a momentului este, dupa cum stiti, o placa dual GPU. Si, ca si mai vechile GeForce 9800GX2 si GeForce 7950GX2, foloseste un design dual PCB (Printed Circuit Board), pentru a respecta o serie de norme termice.

Insa doua PCB-uri pentru o singura placa sunt o solutie costisitoare, nVidia neputand ieftini GTX 295-urile suficient pentru a fi rentabila in fata concurentei dual GPU, Radeon HD 4870 X2 de la AMD, placa video cu doar un PCB. Asa ca nVidia lucreaza intensiv la un GTX 295 cu un singur PCB, ce se va materializa cat de curand.


Pentru a nu complica mai mult lucrurile, noua placa va avea aceleasi specificatii ca si actuala GTX 295. Adica fiecare dintre cele doua GPU-uri pe 55 nm au frecventa de 575 MHz, inglobeaza 240 Stream Processors la 1250 MHz, si lucreaza cu cate 896 MB de memorie GDDR3 la 2000 MHz pe 448 bits. Deci si performanta va ramane la fel.

GeForce GTX 295 rev2 are aceleasi dimensiuni ca si prima versiune. Dar s-a schimbat radical si sistemul de racire: acum avem doua radiatoare cu heatpipes (pe fiecare chip grafic), si intre ele un ventilator de dimensiuni crescute. Si avem in continuare conector SLI. Si temperaturile reusesc sa ramana aproximativ aceleasi, gratie maturarii procesului de fabricatie de 55 nm.

In concluzie GeForce GTX 295 cu un singur PCB (rev2) este doar o mutare cu scop economic. Frecvente mai mari nu vedem probabil pentru ca nu a fost termic posibil. Sau poate nVidia asteapta un eventual Radeon HD 4890 X2 de la AMD inainte de a urca frecventele.

Sursa arena It

Microsoft pregateste Zune HD


Microsoft a creat Zune pentru a concura cu iPod-ul celor de la Apple. Si din cauza intarzierii pe care a avut-o, Zune, desi pe alocuri mai bun, nu s-a putut impune. Pentru a se distanta si mai bine de noul concurent, Apple a introdus mult mai atractivul iPod Touch.

Si abia acum Microsoft are un raspuns: Zune HD. Si principalul loc unde s-a lucrat a fost display-ul, acum un touch screen capacitiv, cu diagonala de 3.3″ (8.4 cm) si rezolutie de 480*272 pixeli (format 16:9). El foloseste tehnologia OLED si recunoaste mai multe atingeri simultane.


Alta aditie importanta este noul radio HD, care beneficiaza de o receptie mult mai clara, un numar sporit de canale, si informatii digitale ale melodiei ascultate, ca si cum ar fi din memoria interna. Iar Zune HD va fi la momentul lansarii singurul mp3 player cu un astfel de radio.

Noul Zune pastreaza conectivitatea Wi-Fi disponibila si la primul model. Dar acum poate intra si pe Internet, prin intermediul hot spot-urilor si al browser-ului derivat din Internet Explorer. Si vom avea si iesire video HD, capabila de rendare la rezolutie 720p. Iar un accelerometru si o tastatura virtuala completeaza tabloul.

Si s-a lucrat si la design, Zune HD avand un aspect mult mai ingrijit si elegant. Noul mp3 player este asteptat in magazine undeva in toamna lui 2009.

Sursa Arena It

De ce mi-as lua un netbook?


Acest articol sta draft pe Arena IT doar de cateva zile insa in mintea mea e de ceva vreme. Am tot ezitat sa scriu un astfel de articol pentru ca piata se tot schimba, nici n-au trecut 24 de ore de cand s-a anuntat un alt netbook - Dell Inspiron 10.

In ziua de azi multa lume foloseste internetul. Unii pentru a trimite e-mailuri importante, altii pentru a povesti cu cei dragi prin intermediul mesageriei instant, internetul este de-asemenea o sursa de informare extrem de puternica, unii se joaca s.a.m.d..

Cine are nevoie de un laptop?

(*)Exista o categorie de persoane care folosesc internetul, si calculatorul, pentru lucruri importante, ce tin ori de servici ori de pasiunea numarul 1. Acei oameni au nevoie in permanenta de un laptop care sa le fie la indemana cand trebuie sa trimita un e-mail sau, chiar daca nu exista o conexiune la internet, sa-si salveze notite importante de la un eveniment, o intalnire de afaceri sau o excursie pe munte.

Laptop-urile au ajuns tot mai ieftine asa incat, acum, aproape oricine isi poate cumpara un laptop cu o suma decenta ce incepe chiar pe la 1300 RON. Un laptop la un asemenea pret ofera o performanta mai mult decat suficienta actiunilor prezentate mai sus. De exemplu, cu aproximativ 1300 RON se poate cumpara un notebook Fujitsu Siemens Amilo Li-1718 ce vine cu un procesor Intel Celeron la 1.6 GHz si cu 2 GB memorie RAM. Suficient pentru browsing si scriere de notite. Daca esti viteaz ai sanse chiar sa joci ceva mai putin pretentios.

Acesta a fost doar un simplu exemplu, alegand cel mai ieftin notebook de la un magazin online. Probabil exista si altele mai ieftine sau unele mai performante la acelasi pret.

(**)Bineinteles exista inca o categorie de persoane, din care si eu fac parte, care folosesc laptopul ca si pe un personal computer, adica se asteapta de la el sa poata sa faca aproape orice face si un desktop, poate cu mici exceptii la jocuri. Aici e clar, ai nevoie de un laptop mai performant, cu o placa video dedicata si care urca pretul undeva pe la 2500 RON.
Un netbook n-ar fi de-ajuns?

Daca revenim cu gandul la prima categorie de persoane despre care am adus vorba (*) atunci putem sa ne dam seama, cu usurinta, ca utilizatorii ce respecta acel tipar nu au nevoie, sub nicio forma, de un ditamai laptopul ce cantareste 3 KG fara incarcator si are o durata de viata a bateriei de doua ore jumatate in conditii ideale.

Asadar, de ce nu un netbook in loc? Este mult mai usor, putin mai ieftin decat un laptop cu performante medii si, daca alegi varianta potrivita, ai pana la 8 ore durata de viata a bateriei. ASUS EeePC 901 are performanta ulterior mentionata. Urmatorul luptator din gama, 1000HE, ce a fost scos recent pe campul de lupta, promite o durata maxima de viata a bateriei de pana la 9.5 ore! Costa 400$ deci, daca avem noroc, o sa-l luam din Romania cu un pret de aproximativ 1400 RON. Aaa si, era sa uit, are ecran de 10 inch.
De banii aia imi iau laptop!

Vor zice unii carora 1200 - 1500 RON li se pare mult pentru un netbook. Ca doar e jum’ate de laptop, nu?

Nu e chiar asa, Atomul de 1.6 GHz e la fel de puternic cu cel pe Fujitsu-ul de care va vorbeam. Are intr-adevar doar 1 GB memorie RAM dar parerea mea este ca e arhi-suficienta. In plus avem un HDD de doua ori mai mare decat cel de pe Fujistu - 160 GB. Acum ca are si ecran de 10″ e si mai usor de folosit. Din pacate nu stim daca va exista si optiunea cu SSD (ssd-urile nu se strica la socuri) care-l face mai fiabil si poate putin mai rapid.

Daca nu va multumeste ASUS-ul puteti opta pentru un Acer Aspire One. Care e este extrem de dragut.
M-am hotarat, imi iau netbook!

Daca ai ajuns la concluzia asta inseamna ca stii ca n-are rost sa cumperi ceva ce nu vei folosi doar pentru ca e la acelasi pret si are un ecran mai mare. In plus, un netbook il poti baga rapid in ghiozdan alaturi de o sticla de suc si o carte. Si cine va fi ca si tine cand iti iei notite pe netbook?

Daca tendinta de piata ramane pe 10″ inseamna ca vom avea parte de mai multe netbook-uri in 2009, cu diferite configuratii. Poate, cine stie, o sa ne bucuram si de procesoare dual-core, daca se ridica restrictiile. Ca netbook-urile au succes este prea clar

Sursa  http://www.arenait.net/2009/02/21/de-ce-mi-as-lua-un-netbook.html